Geschreven op donderdag 30 maart 2023

OPRUIMEN ZWERFAFVAL IN ONZE WIJK

Met een groep van 19 volwassenen en 2 kinderen van 11 en 4 jaar hebben we zaterdag 18 maart onze wijk weer ontdaan van zwerfafval. Fantastisch dat we met zovelen waren. En nóg zijn dat eigenlijk te weinig mensen: de ene route is langer dan de andere en het opprikken van sigarettenpeuken houdt enorm op. En juist die laatste zijn heel vervuilend: sigarettenfilters bevatten plastics die uiteindelijk als niet afbreekbare microplastics in het milieu terecht komen. 

Zie bijgaand fragment uit Volkskrant artikel d.d. 19 april jl.
Bovendien heeft mascotte ook plasticvrije sigarettenhulzen te koop. Let wel op het logo op de doos! ( zie foto)

Dus lieve wijkbewoners (en hoort-zegt-het-voort aan bezoekers): gooi alstublieft geen peuken meer op straat. Neem zo’n fancy draagbaar asbakje mee en deponeer de peuken bij u thuis in de afvalbak.
Zo draagt u zorg voor het milieu én voor de mensen die al dit afval vrijwillig opruimen!

Dat onze groep groeit is fantastisch. Toch zijn er nog meer mensen nodig: niet iedereen kan elke keer, de wijk is groot én de hoeveelheid afval is eveneens heel groot. U bent Welkom!

Goed voorbeeld doet goed volgen: als er weinig rommel ligt, zijn mensen ook veel minder geneigd om afval op straat te dumpen. Een paar enthousiaste wijkbewoners wil een ‘prikgroep’ met kinderen oprichten. Scouting Pater Bleijs is ook al begonnen met de Bevergroep. 

Bijgaande foto’s spreken boekdelen, terwijl er feitelijk nóg 3 zakken bij horen die er niet opstaan. Ik heb niet het idee dat we kunnen spreken van een geslaagde dag: welbeschouwd is die eerder treurigstemmend.


Na afloop komen we, voor wie wil en kan, nog even samen voor een kop koffie/thee en ‘ein sjtök vlaai’; ook zinvol want zo leer je elkaar wat beter kennen.

Noteer de volgende data in uw agenda:
zaterdag 30 september – 16 december; Tijd van 10.00 – 12.00 uur.
Verzamelen bij infobord van de Wijkraad aan de Parklaan.

Aanmelden is belangrijk want we moeten spullen reserveren bij de gemeente voor alle deelnemers: rietwrkapel@gmail.com

De wijk Wijkraad Actueel inbox Contacteer ons