Onze Lieve Vrouwe in ’t Zand 

Onze Lieve Vrouwe in ’t Zand is een genadebeeld in de stad Roermond. Het wordt bewaard in de Kapel in ’t Zand, een kerk in de wijk Kapel.

Geschiedenis

Rond een in de 15e eeuw gebouwde buurtkapel ontwikkelde zich geleidelijk, waarschijnlijk pas in het begin van de 17e eeuw, een sterke Mariaverering. Sinds het eind van de 17e eeuw werd deze verbonden met een legende over een door een herder bij Roermond in een put gevonden miraculeus Mariabeeld. Eveneens sinds de 17e eeuw is sprake van een gestaag groeiende bedevaartpraktijk. Deze werd vanaf de 19e eeuw bevorderd door de paters redemptoristen, die zich in 1863 in een klooster naast de kapel vestigden. Sindsdien groeide de Kapel in ’t Zand uit tot een van de drukst bezochte bedevaartkerken in Nederland.In Kapel in ’t Zand, kunt u nog wekelijks Heilige Missen bijwonen. 

Meer informatie

Kijk op de site van de Kapel voor actuele tijden van de vieringen, meer informatie over misintenties en devotie-artikelen en de geschiedenis van de Kapel.  

Roermond

De kapel ligt in de Roermondse wijk Kapel in 't Zand. Voor de Roermondse geschiedenis verwijzen wij u graag naar Rura.


De wijk
Bezienswaardigheden
Galgenberg Houten Beelden Route Kapel Onze Lieve Vrouwe in 't Zand Kepelse Meule Kruiswegpark Oorlogsmonument Oude Kerkhof Putten
Het landschap maakt (de) geschiedenis Verhalen en foto's uit de wijk In de wijk Hulp
Wijkraad Actueel inbox Contacteer ons